ΣΥΝΤΑΓΗ: 500 g. PIZZA, 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού, ελαιόλαδο 260 8. νερό (χλιαρό) για αφράτη ζύμη (American style) ή 220 8. νερό (χλιαρό) για λεπτή και τραγανή ζύμη (Italian style)
Tip: Εάν θέλουμε αντικαθιστούμε το νερό με γάλα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Βήμα 1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Βήμα 2. Αφήνουμε την ζύμη 10΄ – 15΄ να ξεκουραστεί, την χωρίζουμε σε 2 μέρη (το καθένα για 1 πίτσα), ανοίγουμε τα ζυμάρια με λίγο αλεύρι σε βουτυρωμένα ή αντικολλητικά ταψάκια πίτσας ή σε σκεύη με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα για 55΄ – 60΄. Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο σιμιγδάλι στην βάση του ταψιού και η πίτσα μας θα είναι σαν να ψήθηκε σε ξυλόφουρνο.
Βήμα 3. Κατόπιν, βάζουμε τα υλικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 16΄.
Συστατικά: Αλεύρι σίτου, ζάχαρη, ξηρή μαγιά, γλουτένη σίτου, γαλακτωματοποιητές: μόνο και δι γλυκερίδια των λιπαρών οξέων, νατριούχος στεατικός εστέρας του γαλακτικού οξέος, εστέρες των μόνο- και διγλυκεριδίων, αλάτι, βελτιωτικό αλεύρου: Ασκορβικό οξύ. Τεχνολογικό βοήθημα: Ένζυμα.
Μίγμα για πίτσα 500γρ Sweetbite
1.80€
Σε απόθεμα


