Μείγμα για πανετόνε 1kg

3,90

Σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: ΕΙΔΗ-00006916 Κατηγορίες: , ,

Συστατικά: Αλεύρι σίτου, ζάχαρη, ορός γάλακτος σκόνη, αυγό σε σκόνη, αλάτι, γλουτένη, γαλακτωματοποιητές: μόνο και δι γλυκερίδια των λιπαρών οξέων, νατριούχος στεατικός εστέρας του γαλακτικού οξέος, αρωματικές ύλες, χρωστική: β καροτένιο βελτιωτικό αλεύρου: Ασκορβικό οξύ.Τεχνολογικό βοήθημα: Ένζυμα.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
500 g. μίγμα
225 g. νερό (παγωμένο)
100 g. μαργαρίνη ή βούτυρο
50 g. κόντιτα σε κυβάκια
50 g. σταφίδες μαύρες
25 g. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
40g. μαγία (για γλύκα ζυμάρια)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Βάζουμε τις μαύρες σταφίδες και την κόντιτα μέσα στο ποτό μέχρι να τραβήξουν όλο το ποτό. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά στο ζυμωτήριο με σπιράλ για 5 λεπτά στην αργή και 12 στην γρήγορη. Δύο λεπτά πριν τελειώσει το ζύμωμα ρίχνουμε τα φρούτα και τις σταφίδες (27οC θερμοκρασία εξόδου ζύμης). Ξεκούραση για περίπου 20′, κόβουμε και πλάθουμε μπαλάκια, στοφάρουμε για περίπου 60΄ στους 350οC με σχετική υγρασία 60-70%. Ψήνουμε χωρίς ατμό στους 170 – 1800C, ανάλογα τον
φούρνο, για 30-40′ περίπου τα 600 γραμμάρια.