Ζελατίνη σε φύλλα κιλό

23,00

Σε απόθεμα

Βοδινή ζελατίνη 120 Bloom. Το κάθε φύλλο ζυγίζει 5γρ.

Κωδικός προϊόντος: ΕΙΔΗ-00001047 Κατηγορίες: , ,

Τα φύλλα ζελατίνης είναι από τα πιο συνηθισμένα υλικά της σύγχρονης ζαχαροπλαστικής, αφού δίνουν υπέροχη υφή σε πολλές παρασκευές, όπως οι μους, τα ζελέ.

Είναι πολύ εύχρηστα και αν αποφασίσετε να τα χρησιμοποιήσετε, θα δείτε ότι τα γλυκά σας θα αποκτήσουν άλλη υφή και εμφάνιση.

Χρειάζεται μόνο προσοχή στις ποσότητες, όπως σε όλες τις συνταγές ζαχαροπλαστικής θα πρέπει να ακολουθήσετε τη δοσολογία με ακρίβεια γραμμαρίου.
1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με νερό. Το νερό θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο (ακόμη καλύτερα αν περιέχει παγάκια).

2. Τα αφήνουμε για 3 – 5 λεπτά να μαλακώσουν και να γίνουν σαν μεμβράνη.

3. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε τα νερά.

4. Τα προσθέτουμε στο μείγμα που θέλουμε να πήξουμε, ανακατεύοντας ώστε να διαλυθούν εντελώς. Το μείγμα αυτό θα πρέπει να είναι ζεστό (να υπερβαίνει τους 40° C). Αν η συνταγή μας δεν προβλέπει ζεστό μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 φλιτζ. καφέ) και ανακατεύουμε να διαλυθούν ή τα λιώνουμε σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ με νερό που έχουμε στερεώσει πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει).

Προσοχή: δεν λιώνουμε ποτέ τη ζελατίνη μόνη της σε μπρίκι, γιατί, αν καεί, αποκτά άσχημη γεύση. Για να πήξει το μείγμα μας, πρέπει στη συνέχεια να το αφήσουμε για κάποια ώρα στο ψυγείο.
Τips
• Οσο περισσότερη ζάχαρη προβλέπει η συνταγή, τόσο λιγότερο σφιχτό λόγω ζελατίνης θα είναι το αποτέλεσμα.
• Ο φρέσκος ανανάς, το σύκο και η παπάγια περιλαμβάνουν ένα ένζυμο, τη βρομελίνη, που «διαβρώνει» τη ζελατίνη και την κάνει να χάνει τις πηκτικές της ιδιότητες.
• Διατηρούμε τα γλυκά που περιέχουν ζελατίνη στο ψυγείο σκεπασμένα, για να μη γίνει η επιφάνειά τους σαν γόμα.
• Η ποσότητα ζελατίνης που θα χρησιμοποιήσουμε διαφοροποιείται από ατομικό σε οικογενειακού μεγέθους γλυκό. Αν μια συνταγή προορίζεται για μεγάλη φόρμα και εμείς θέλουμε να τη φτιάξουμε σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια, μπορούμε να μειώσουμε την αναγραφόμενη ποσότητα ζελατίνης