Σπάτουλα μαριζ (μαλακή ) ειδική:
1. Για να απλώνετε τις κρέμες ή το γλάσο.
2. Κατάλληλη για να αφαιρείτε εύκολα περιεχόμενο από τα πλαϊνά ενός δοχείου που έχει σχεδόν αδειάσει (π.χ. σάλτσα)
3. Αν δεν έχετε μαχαίρι εύκαιρο, μπορείτε να απλώσετε βούτυρο ή μαρμελάδα στο ψωμί σας
4. Χρήσιμη για απαλό ανακάτεμα (π.χ. ενός μίγματος για κέικ ή muffin ή ενός ντιπ)
5. Θα τη χρειαστείτε οπωσδήποτε αν έχετε ψήσει μια πίτα και θέλετε να την ξεκολλήσετε απ’ τα πλαϊνά του ταψιού, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα της.