Drip cake

Δεν ξέρω τι έμπνευση είχε η Katherine Sabbath όταν δημιούργησε την πρώτη drip cake της, αλλά είχε σίγουρα μεγάλη επιτυχία!! Ακολουθήστε τις συμβουλές της για μία όμορφη και γευστική τούρτα.

 

Katherine-Sabbath-with-Cake-

 

  • Βρείτε μία καλή συνταγή για κέικ! Κατά προτίμηση mud cake. Προέρχεται από την Αυστραλία και έχει την κατάλληλη υφή ώστε να μπορέσετε να “χτίσετε” μία ψιλή και σταθερή τούρτα.

mud-cake

 

  • Μην βιάζεστε! Προετοιμαστείτε σωστά για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Οι τούρτες αυτές φαίνονται εύκολες αλλά δεν είναι!

Drip-Cakes

Για να αφαιρέσετε το κέικ από το ταψί θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά, διαφορετικά μπορεί να σπάσει. Ιδανικά θα πρέπει να ψήσετε το κέικ σας λίγες μέρες νωρίτερα, να το τυλίξετε σε διαφάνεια και να το βάλετε στην κατάψυξη. Το απλό κέικ είναι σίγουρα καλύτερο φρεσκοψημμένο αλλά τα mud cake δεν έχουν πρόβλημα και μάλιστα μπορούν να διατηρηθούν έως και 6 μήνες στην κατάψυξη.

 

Μπορείτε επίσης να καταψύξετε και την βουτυρόκρεμά σας, αρκεί να την βγάλετε σε θερμοκρασία δωματίου και να την αφήσετε να ξεπαγώσει.

 

  • Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Δεν υπάρχουν κανόνες για να στολίσετε την τούρτα σας. Αφήστε την σοκολάτα να τρέξει ακανόνιστα και τοποθετήστε επάνω ό,τι σας περάσει από το μυαλό. Μπισκότα, γλειφιτζούρια, κομμάτια σοκολάτας, ζελεδάκια, marshmellows, φρούτα, ξηρούς καρπούς… η λίστα δεν έχει τέλος!

8

9

10

11

12

  • Μην προσπαθείτε πολύ με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε τη να κρυώσει λιγάκι και με ένα κουτάλι απλώστε την περιμετρικά στην τούρτα σας και αφήστε τη να πέσει.  Στη συνέχεια γεμίστε την υπόλοιπη επιφάνεια της τούρτας σας.

14

Πηγή